• ИПС колоквиум 2012

    Секоја година се одржува ИПС колоквиумот на кој учествуваат поранешни ИПС стипендисти од алумни здруженијата во своите земји. Од 24. до 26. мај 2012 год. Симона Сарделиќ од Македонија присуствување на средбата во Берлин. Темата беше кои алатки за комунијација (фејсбук, е-пошта, неформални редовни средби) се најдобри за работата на алумни здруженијата.