• Нова стипендиска програма за арапските земји

    За прв пат во неговата историја, Германскиот  Бундестаг, на 10. септември 2012 година прими избрана група од млади, ангажирани мажи и жени од арапскиот свет, за да им овозможи увид во парламентарниот систем и работата на најважниот германски уставен орган, во рамките на сеопфатна четиринеделна стипендирана програма. 24 стипендистки и стипендисти од Тунис, Мароко, Египет, Јордан, Јемен, Либан и палестинските области, ќе бидат гости во парламентот до 5. октомври 2012. За тоа пишуваше и Дојче Веле:

    Англиски: http://www.dw.de/dw/article/0,,16256618,00.html

    Германски: http://www.dw.de/dw/article/0,,16254093,00.html